1 2 3 4

12 425 47 20

12 425 47 21

Objazdowe autokarowe

rabaty do 15%

WYBRANE OPINIE NA TEMAT NASZYCH WYCIECZEK

Odlotowa Andaluzja 29.04-03.05.2014


Program wycieczki wykonany zadowalająco - 100%.
Brak podpisu



Kraje Beneluksu 01.05-06.05.2014


Biuro bardzo wiarygodne. Dobra logistyka wycieczki i zorganizowanie, a także obsługa autokaru i pilota.
Podpis nieczytelny



Odlotowy Londyn 01.05-04.05.2014


Pełna realizacja programu. Opieka pilota spełniająca oczekiwania turystów. Pilot-doskonały. Przewodnik po Londynie wysokiej klasy.



Odlotowy Paryż z Wersalem 20.05-24.05.2014


Oceniam biuro i wycieczkę bardzo pozytywnie, wszystko jak najbardziej na plus, szczególnie pilot wycieczki - Pani Ewelina. Profesjonalna i sympatyczna.
Katarzyna Filipiak



Odlotowy Rzym z Neapolem 18.06-22.06.2014


Bardzo dobra organizacja, wysoka kultura, wzorowe przewodniczki: Ewa, Barbara, Lidia, informacji OGROM! Polecam SOL-TOURS!
Teresa Gawlik



Kraje Beneluksu 05.07-10.07.2014


Uważam wycieczkę za wielce udaną: wybór trasy ciekawy i bogaty, hotele czyste, opieka pilotów i kierowców profesjonalna i życzliwa (względem uczestników)
Podpis nieczytelny



"Złota" Praga 01.05-04.05.2014


Wycieczka wraz z przewodnikiem i kierowcami wspaniała - rewelacja.
Państwo Szostak



Praga Wiedeń Morawski Kras 01.05-04.05.2014


Bardzo miła obsługa, dobre prowadzenie wycieczki przez pilota, wyczerpujące przedstawienie miejsc i obiektów.
Pan Jan z Roszkowic
Wycieczka była bardzo interesująca, pilot opowiadał bardzo ciekawie, z chęcią kolejny raz skorzystam z oferty waszego biura.
Pani Katarzyna z Nowego Sącza
Wycieczka godna polecenia, profesjonalnie zorganizowana, przebiegła wzorowo.
Pani Monika z Chorzowa



Wiedeń 01.05-04.05.2014


Moja opinia o wycieczce i Biurze Sol-Tours jest pozytywna, jestem już trzeci raz z tego biura i jestem bardzo zadowolona tak z organizacji, jak i profesjonalnych pilotów.
podpis nieczytelny
Wycieczka Pełna atrakcji i pozytywnych wrażeń. Poznaliśmy Wiedeń z najlepszej strony.
podpis nieczytelny



Odlotowa Moskwa 01.05-05.05.2014


Wycieczka Odlotowa Moskwa dobrze zorganizowana, hotel znakomity jak i wyżywienie. Zwiedziłam wiele miejsc w tak krótkim czasie. Jestem bardzo zadowolona.
brak zgody na podanie danych osobowych



Krajobrazy Chorwacji 24.05-31.05.2014


Pani Pilot Ewa jest profesjonalistką, sprawny organizator, dba o grupę, miła atmosfera, kierowcy super! Zadowolona jestem z dodatkowego rejsu statkiem wokół Dubrownika.
Pani Zofia
wspaniała pilotka Pani Ewa. To pasja umiłowanie tego co się robi, wiedza i kultura osobista. Każdej wycieczce życzę takiej pilotki.
Pani Ewa



"Złota" Praga 22.05-25.05.2014


Bardzo dobra organizacja, dni całkowicie wypełnione, radosne zmęczenie po każdym dniu :)
Pani K.Kowalska



Praga Wiedeń Morawski Kras 19.06-22.06.2014


wspaniała wycieczka, zgodnie z folderem, a pilotka przemiła. Bardzo polecam wszystkim Biuro, ale przede wszystkim pilotkę P. Lucynkę.
Państwo Trzepizur



Petersburg i kraje nadbałtyckie 28.06-05.07.2014


Bardzo ładny program, super pilot, bardzo sprawna realizacja programu wycieczki. Jestem bardzo mile zaskoczona. Najlepszy hotel w Petersburgu (lokalizacja, widoki, smaczne jedzenie, super obsługa).
podpis nieczytelny
Wycieczka bardzo dobrze zorganizowana, wszędzie byliśmy o czasie bez żadnych problemów, bardzo miła i kompetentna pilotka p. Dominika, przewodnicy ciekawie opowiadali o zwiedzanych obiektach. Cała wycieczka upłynęła w przyjemnej atmosferze.
podpis nieczytelny



Budapeszt 14.08-17.08.2014


Witam,
Właśnie wróciłem w niedzielę z wycieczki do Budapesztu której wasza firma była organizatorem.
Jestem bardzo zadowolony. Wszystko było perfekcyjnie dopracowane.
Kierowcy bardzo sympatyczni którzy jechali zawsze zgodnie z przepisami
Hotel czysty (Jedyny minus to brak klimatyzacji w pokojach)
Przede wszystkim mam ogromne podziękowania do Pani przewodnik Pani Dorocie (przewodnik roku :-) )
która jest przemiłą osobą i jest przewodnikiem który ma ogromną wiedzę (zawsze odpowiadała bardzo obszernie na zadawane pytania)to dzięki jej wiedzy bardzo dużo można było się dowiedzieć
Będziemy śledzić wasze oferty i obiecuję korzystać z waszych usług.
PANI DOROTO JESZCZE RAZ DZIĘKUJE.
Z pozdrowieniami,
Sylwester Słodek



Złota Praga, maj 2013


P. Dorota jest bardzo dobrym pilotem; świetnie organizowała grupę, czuliśmy się dobrze i wiele dowiedzieliśmy się o Pradze.
Podpis nieczytelny



Krajobrazy Chorwacji, maj 2013


Wycieczka bardzo udana, przepiękne widoki, urokliwe miasteczka. Organizacyjnie wszystko dopięte na ostatni guzik.
K.
Impreza bardzo udana, organizacja perfekcyjna. Pan pilot - profesjonalista z dużym zasobem wiedzy - bardzo uczynny i kulturalny.
Brak podpisu

Przyłączam się do opinii Państwa Psota współuczestników w wycieczce Uroki Szwajcarii. Sama Szwajcaria z jej wspaniałą przyrodą, krajobrazami i licznymi zabytkami broni się sama, natomiast sposób w jaki wszystko to pokazano uczestnikom wycieczki zadowala mam nadzieję różne gusta. W szczególności na wyróżnienie zasługuje P. Artur, który nie tylko raczył nas fachową wiedzą na temat odwiedzanych miejsc ale i dał możliwość przeżywania wycieczki w sensie duchowym, poprzez dobraną odpowiednio muzykę a także i wybrane dzieła literackie. Szczególne podziękowania dla Panów kierowców, nie tylko za duże umiejętności zawodowe ale też za humor, życzliwość i bardzo uprzejme podejście do uczestników wycieczki jak i dla całego personelu Państwa biura z organizacją wyjazdu.
Pozdrawiam


J. Jaworska, Radomsko



Uroki Szwajcarii, VIII.2010



Szanowna Pani Tamaro !
Witamy bardzo, bardzo serdecznie po powrocie z imprezy Uroki Szwajcarii.
Dziękujemy, za wspaniałą organizację na Całej wycieczce, bogaty program, hotele oraz niezwykłego pilota - perfekcjonistę Pana Artura.
Wróciliśmy pełni zachwytów.
W Szwajcarii byliśmy drugi raz, dlatego mamy porównanie jak wspaniałą opieką otoczony jest przez Pani Pracowników każdy klient / turysta/.
Jeszcze raz na Pani ręce chcemy złożyć podziękowanie Panu Arturowi, że przekazywał wszystkim tak dużo informacji na temat Szwajcarii, którą tak bardzo umiłował i nas również zaraził Jej pięknem, ubarwiając wszystkie informacje doskonałą muzyką.
Tą drogą dziękujemy Panom: Edwardowi i Piotrowi. To niezwykle mili, kulturalni a przede wszystkim doskonali w swoim fachu - Kierowcy.
Chcemy tą drogą wyrazić nasze wielkie uznanie i gorące podziękowanie dla Pani i dla wszystkich Pracowników, którzy przyczynili się, że tak cudownie spędziliśmy czas w Szwajcarii.
Ogromna to szkoda, że tak późno odkryliśmy Pani Biuro, ponieważ kilka razy w roku wyjeżdżamy na wycieczki objazdowe, niestety z różnymi odczuciami i wrażeniami.
Mamy ogromną nadzieję, że jeszcze wiele razy będziemy korzystać z bogatej oferty programowej Biura S-Tours.
Pozdrawiamy.

Psota, Trzebinia



Odlotowy Paryż, VIII.2010



Uczestniczyłam w wycieczce do Paryża w dn.17.08- 21.08.2010. Krótko ujmując całą ocenę wycieczki muszę powiedzieć - było super. Dużo podróżuję ale po raz pierwszy nie miałam uwag. W tym przypadku muszę jednak zabrać głos w ocenie przewodnika - Pani Ali. Jest to właściwa osoba na właściwym miejscu, wyjątkowo zaangażowana w swoją pracę, kompetentna, zorganizowana, niezwykle wyrozumiała wobec różnych, czasem dziwacznych próśb uczestników wycieczki, doskonale potrafi modelować relacje międzyludzkie, czym stwarza doskonałą atmosferę w grupie. Dzięki pani pilot jestem zainteresowana podróżowaniem z Waszym biurem, również doskonale zareklamowanym przez Panią Alę.
Pozdrawiam i Dziękuję.

R. Szwyngel, Konopiska



Odlotowy Paryż, VII.2010



Witam serdecznie!
W dniach 28.06 - 02.07 2010 uczestniczyliśmy w wycieczce lotniczej do Paryża.
Wycieczka do Paryża miała świetnie opracowany program.
Hotel klasy turystycznej o znakomitej lokalizacji z widokiem na wieżę Eiffla - zapewnił przyzwoity standard na kilka dni pobytu.
Grupa była nieduża i chętna do intensywnego zwiedzania, pogoda dopisała.
Pilotem i przewodnikiem z Biura Podróży była Pani Alina (z różową parasolką "Paryż").
Kompetencja, znajomość Paryża, umiejętność ciekawego opowiadania, życzliwość, uśmiech i gotowość rozwiązania każdego pojawiającego się problemu - to cechy naszej Pani przewodnik
Dla przykładu - osobom wybierającym się do kabaretu nie dość że załatwiła bilety to prawie za rączkę zaprowadziła pod samo wejście.
Koniec wycieczki, jedziemy na lotnisko i tu nastąpiła super fantastyczna rzecz -- Pani Alina opowieścią przywołała wszystkich miejsc które zwiedzaliśmy - Dzień po dniu.
Pozwoliło nam to utrwalić w pamięci całą wycieczkę.
Komplementując - nie spotkaliśmy w naszych długoletnich eskapadach tak fantastycznego przewodnika.

Życzymy wielu zadowolonych klientów.

B. i P. Kowandy, Katowice



Petersburg i kraje nadbałtyckie, VIII.2010



Witam serdecznie:)
Właśnie wróciłem z wycieczki do Petersburga i krajów nadbałtyckich i muszę pozwolić sobie na wiele ciepłych słów dla biura za całą organizację tej wyprawy,jak i dla wspaniałych kierowców oraz dla Pani pilotki Dominiki:) profesjonalnej pod każdym względem,pomocnej,uczynnej,mającej ogromną wiedzę,potrafiącej sprawnie zorganizować grupę,zawsze z uśmiechem na ustach,miła,życzliwa itp.,itd....
Jestem pod wrażeniem i chociaż była to moja pierwsza podróż z Waszego biura to z pewnością nie ostatnia:)
Pozdrowienia dla Pani Dominiki,Panów kierowców Sławka i Kazika oraz dla całej grupy:)


Piotrek R. z Rzeszowa



Petersburg i kraje nadbałtyckie, VI-VII.2010



Gratulacje dla Biura Sol-tours w Krakowie.
byłam uczestnikiem wycieczki nr KNB0626 -Petersburg i kraje nadbałtyckie w dniach 26.06.2010-03.07.2010.chciałam podziękować organizatorom a szczególnie Panu Leszkowi Maliszowi za wspaniałą organizację, ciekawy program oraz życzliwość i pomoc dla uczestników. Od dawna marzyłam aby móc zobaczyć te regiony Europy a szczególnie Petersburg. Zapewniam wszystkich ,że warto . Ryga, Tallin, Tartu a przede wszystkim Petersburg są architektonicznymi perełkami. Petersburg, Peterhof czy Carskie Sioło. Jest teraz szczególna dbałość o obiekty cerkiewne a Newa wspaniała. chciałabym podkreślić, że Biuro zaangażowało w każdym z odwiedzanych krajów świetnych profesjonalnych przewodników.
Moje uwagi : wycieczka trwała za krótko; pobyt w Petersburgu powinien być o 1-2 dni dłuższy, co pozwoliłoby na rozszerzaenie programu zwiedzania o kilka wartych tego obiektów. Proponuję rozważenie zorganizowania np. na przyszły rok wycieczki obejmującej : Moskwę, Nowogród, Jasną Polanę i Petersburg. Jeszcze raz gratuluję , Dziękuję i życzę wielu sukcesów .

M. Kantor z Krakowa



Paryż i zamki w Dolinie Loary, VII.2010



W dniach 03-09 lipiec..byliśmy z Państwa biura na wycieczce Paryż i zamki nad Loarą...było fantastycznie i bajkowo...muszę zwrócić uwagę na wspaniałą panią przewodnik, dzięki której żadne materiały dla zwiedzających nie były potrzebne a sposób w jaki przekazywała nam niezbędne informacje był niezwykle barwny ale konkretny.
Paryż to naprawdę piękne miasto z klimatem jakiego w innych miejscach brakuje...liczne restauracje i kafejki tworzą niezwykły obraz i przyciągają niczym magnes i tu ukłony dla panów kierowców którzy w bezpieczny sposób obwozili nas po tej metropolii .Aż Chciałby się tam znóww powrócić....
.
pozdrawiam

I. F, Kraków



Paryż i zamki w Dolinie Loary, VII.2010



Witam i serdecznie pozdrawiam !
Własnie wróciłam 2.07.2010 z wycieczki Paryż i zamki nad Loarą. obsługa
pilota pani Magdy była profesjonalna. Przekazywała nam mnóstwo
informacji o zabytkach Paryża i jej mieszkańcach. Na każde pytania
udzialała mi odpowiedzi.
Panowie kierowcy Rafał i Piotr z Tarnowa prowadzili autokar w sposób
profesjonalny. Czułam spokój i bezpieczeństwo podczas jazdy.
Bardzo dziekuję za wspaniałą wycieczkę i pełny profesjonalizm. Na pewno
będę korzystała z ofert waszego biura.
Prosze o odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia.

B. Dąbrowska z Kielc



Zapach Toskanii, VI.2010



pomysł wycieczki doskonały, ale jeszcze lepsza pilotka Maria znająca realia Włoch, z pełnią potrzebnej wiedzy, zrozumieniem ludzi i doskonałym poczuciem humoru. Dziękujemy.
B. Biel, Brzesko
Wycieczka ciekawa, pilot p. Maria - duży zasób wiadomości, pomocna turystom, kierowcy wyśmienici.
L. Karlik, Sosnowiec
Wycieczka dobrze zorganizowana dla ludzi aktywnych, którzy chcą dużo zobaczyć, miła i fachowa obsługa, poczucie bezpieczeństwa.
G. Urbańska



Italia alla carta, V.2010


Polecam wszystkim wycieczkowiczom takie biuro. Pani Przewodnik jest pod każdym względem super. Kierowcy to klasa extra.
E. Stysińska, Brzeziny
Bardzo dobry program wycieczki-grupa zdyscyplinowana, było fajnie. Dziękuję.
M. Muszańska, Jaworzno
Wycieczka interesująca, obsługa pilota bardzo dobra, kierowcy prowadzą autokar bezpiecznie.
E. Jaśko, Jagodowa
Wycieczka zorganizowana profesjonalnie. Wiedza pilota i jego opieka na najwyższym poziomie, uprzejmość kierowców - super.
Z. Koniusz, Świętochłowice
Biuro udziela solidnych informacji. Wycieczka super, przewodnik wspaniały. Jazda kierowców bez zastrzeżeń, przepisowo, uprzejmi.
R. Tokarski, Lublin
Fantastyczna Wycieczka, jestem pod wrażeniam umiejętności i wiedzy P. Pilotki, jest absolutna profesjonalistką, doskonali kierowcy.
H. Kędziora, Kraków



Paryż i zamki w Dolinie Loary, VI.2010



Uczestniczyłem razem z żoną w wycieczce Paryż i zamki nad Loarą, w dniach 12.06 - 18.06.2010r, organizowanej przez Państwa Biuro Podróży - "SOL - TOURS" z Krakowa. Z wielką przyjemnością wspominamy chwile spędzone w Paryżu i w zwiedzanych zamkach, a dzięki ogromnej wiedzy oraz zmysłowi organizacyjnemu Pana Sławka - pilota wycieczki, zwiedziliśmy zabytki nie tylko będące w programie wycieczki ale też kilka ponad program.
Dziękujemy za wspaniałe przygotowanie organizacyjne wycieczki i jej perfekcyjną realizację przez Pilota, oraz niezapomniane wrażenia, które pozostaną w naszej pamięci na zawsze. Dużą zasługę w realizacji programu mieli też Panowie Kierowcy, których jazda po zatłoczonych ulicach Paryża była wręcz perfekcyjna. Gratulujemy Państwu wspaniałego przewodnika jakim jest Pan Sławek, oraz firmie przewozowej profesjonalnych kierowców.
Z poważaniem.

J. i M. Kroguleccy z Przeworska



Odlotowy Paryż, V.2010



Witam! Minęły juz 2tygodnie od powrotu z wycieczki do Paryża ( odlotowy Paryz 11-15.05.). miałam napisać kilka zdań zaraz po powrocie, ale wszystko zdominowała powódź. Chcę od siebie i mojej koleżanki Danuty Lewandowskiej serdecznie podziękować. Biuro niestety nie ma wpływu na pogodę , a ta była poniżej oczekiwań.. Pani przewodnik była 5++, poprostu wspaniała, elastycznie dopasowała program do pogody, nie tracąc żadnego punktu programu, świetnie: kulturalnie, ale zdecydowanie przeprowadzała poszczególne elementy wycieczki, świetnie przygotowana merytorycznie, przekazywała nam informacje w sposób umiejętny ładna polszczyzną (co wcale nie jest regułą u przewodników), czuło sie pasję i znajomość tematów o ktorych mówiła, kulturalna, uśmiechnieta, ale stanowcza, poprostu SUPER!!!
Pewnym minusem był hotel ze względu na maleńką powierzchnię pokoi, w których z trudem można było sie poruszać. Rozumiemy jednak, że cena detrminuje wybór. Lokalizacja hotelu blisko stacji metra przy w/w minusach stanowiła pewną rekompensatę.W sumie wycieczkę oceniamy jako bardzo udaną. Program był bardzo bogaty, wypełniony od rana do późnego wieczora; więcej w tym czasie nie dało sie zobaczyć; gdyby odlot z Paryża był po południu, możnaby zaliczyć jeszcze jeden spacer w tym przepięknym mieście. Szkoda, że dzień powrotu trudno zaliczyć jako piąty dzień wycieczki. Pozdrawiam serdecznie , mam nadzieję, że bedę jeszcze miała okazje korzystac z ofert Waszego biura.


J. Wilga, Kraków



Odlotowy Paryż, IV.2010



Witam.
Udało nam się wczoraj szczęśliwie wrócić z Paryża - co prawda autokarem (przez pył wulkaniczny), ale jednak. Chcieliśmy serdecznie podziękować za dobrze zorganizowany wyjazd, co w dużej mierze zawdzięczamy Pani Ewelinie. To jak najbardziej właściwa osoba na miejscu pilota, z niewątpliwie dużą wiedzą i umiejętnością organizacji pobytu. Także Dziękujemy bardzo jej, obsłudze biura i szefostwu, których pozdrawiamy. Już planujemy wyjazd w przyszłym roku do Rzymu, może z P. Eweliną... Będziemy Was polecać znajomym.
Pozdrawiamy.

K. i J. Iwanicki wraz z rodzinką z Gliwic



Odlotowy Rzym, IV.2010



W imieniu wycieczki "Odlotowy Rzym z Gdańska",pragnę podziękować za świetnie zorganizowaną ,ciekawą wycieczkę. Szczególne podziękowania za wspaniałe prowadzenie i bardzo dobrą opiekę a niekiedy wyrozumiałość dla Pani Ewy, która nas zaskakiwała zasobem swej wiedzy i zdolnością jej przekazania. W przyszłości marzeniem naszym jest zwiedzenie Paryża,mamy nadzieje że również za Państwa pośrednictwem. Prosimy o oferty takowej wycieczki w okresie jesieni lub wiosny,a my ze swojej strony postaramy się o większą liczbę uczestników ( bo zainteresowanie jest spore ).
Ja w szczególności chcę podziękować Pani za wspaniałą współprace i kontakt ,życzę powodzenia i wszystkiego dobrego.
Z poważaniem - polecam się w przyszłości.


P. Adamski, Gdańsk



Odlotowy Paryż z Wersalem, III.2010



Witam serdecznie!
W dniach 16-20 marca 2010 cała rodziną (5 osób) uczestniczyliśmy w wycieczce lotniczej do Paryża.
Jesteśmy bardzo zadowoleni. pomysł na lotnicze wycieczki ze zwiedzaniem najpiękniejszych miast Europy przygotowany oferowany przez Wasze Biuro Podróży uważamy za znakomity. Wycieczka do Paryża miała świetnie opracowany program. Hotel klasy turystycznej o znakomitej lokalizacji (obok wieży Montparasse) zapewnia przyzwoity standard na kilka dni pobytu. Grupa była nieduża i chętna do intensywnego zwiedzania.
Pilotem i przewodnikiem z biura podróży była Pani Alina (z różową parasolką "Paryż").
Życzymy wszystkim wycieczkom takich przewodników. Kompetencja, znajomość Paryża, umiejętność ciekawego opowiadania, życzliwość, uśmiech i gotowość rozwiązania każdego pojawiającego się problemu - to cechy naszej pani przewodnik.
Po Luwrze i Wersalu dodatkowo oprowadzała Pani Ania (mieszkająca w Paryżu). Robiła to również bardzo dobrze. Dopisała nam także wiosenna pogoda w Paryżu.
Już wybraliśmy następną wycieczkę lotniczą z Waszej oferty . Będzie to Barcelona (7 dni).
Pozdrawiamy.

K. i W. Piwowarczyk, Myślenice



Odlotowy Paryż, Sylwester, XII/I.2010



Szanowna Pani
Tamara Wysłocka-Bobko.
Szanowna Pani, wykupiliśmy u Państwa pięciodniowy wyjazd do Paryża w dniach od 29. 12 do 02. 01. 2010. Naszym przewodnikiem była Pani Alina. Chcemy na Pani ręce bardzo podziękowac Pani Alinie za wspaniałą wycieczkę, opiekę pilota, za przekazanie olbrzymiej ilości w bardzo ciekawej formie informacji o Paryżu, historii oraz jego mieszkańcach. Bardzo chętnie na następny wyjazd wyjedziemy z Pani biura ale jeżeli naszym przewodnikiem będzie Pani Alina. Jeszcze raz dziekujemy oraz pozdrawiamy .


E. i A. Mierzwa, Skrajnica



Odlotowy Rzym z Neapolem, IV.2009



Witam,
przepraszamy, że dopiero teraz wyrażamy swoją opinię, ale podobno lepiej późno, niż wcale.
Chcielibyśmy bardzo podziękować Panu PILOTOWI naszej wycieczki, który wykazał się szczególną kompetencją i umiejętnie nas oprowadzał po Rzymie, Neapolu i nie tylko. Opowiadał nam o wielu ciekawych, historycznych faktach.
Wycieczka profesjonalnie, rzetelnie przeprowadzona, bardzo dobrze wykorzystany czas. Warunki w hotelu na 5, jadłospis na 2, gdybyśmy chcieli użyć skali szkolnej. Z wielką przyjemnością nadal wspominamy chwile spędzone we Włoszech. Przewodnik przekazał nam sporą poza podręcznikową wiedzę i w niezwykle interesujący sposób pokazał miasto i jego okolice. Widać było, że Pan Pilot lubi swoją pracę.


K. i J. Junior Klimczak, Zduńska Wola



Odlotowy Paryż z Wersalem, IX.2009



byliśmy we wrześniu z Sol-tours w Paryżu-Wersalu, to nasz kolejny wyjazd z Państwa Biurem, impreza bardzo udana, super zorganizowana gdziekolwiek się zjawialiśmy to nie czekaliśmy i zyskaliśmy na czasie , wszystko było "dopięte na ostatni guzik"super przewodniczka i pilotka - niestrudzona w swojej pracy bardzo rzetelna i kompetentna. Pani pilotka przekazała nam ogromną wiedzę i w niezwykle interesujący sposób pokazała miasto. Gratulujemy i Dziękujemy Pani Ewelinie i Państwu za wspaniałe spędzone dni w Paryżu, ze Pani Ewelina była dla nas tak opiekuńcza i niestrudzona w swojej pracy, wszystkim razem i każdemu z osobna- jak była taka potrzeba tłumaczyła i wyjaśniała, udzielała informacji na różne pytania. Jest osobą bardzo uczynną, ciepłą i bardzo sympatyczną. Pani Ania, która oprowadzała nas po Luwrze i Wersalu, opowiadała bardzo ciekawie i interesująco- bardzo miła osoba, sprawnie oprowadzała naszą grupę. Mieliśmy szczęście do "dobrych" przewodniczek, Te osoby są dla uczestnika wycieczki najważniejsze a zarazem są wizytówką Biura podróży. Serdecznie pozdrawiamy obie Panie. Z całą odpowiedzialnością polecamy Państwa Biuro naszym znajomym, aby mogli skorzystać z rzetelnych i profesjonalnych usług turystycznych. Jesteśmy bardzo zadowoleni i zastanawiamy się nad kolejną podróżą z Państwa biurem. Bardzo proszę o przysłanie katalogu na rok 2010 na nasz adres domowy. życzymy Państwu wielu sukcesów w pracy zawodowej i w życiu osobistym. Serdecznie pozdrawiamy.


M. i K. Ciurys, Grabów



Paryż i zamki w Dolinie Loary, IX.2009



Szanowni państwo.
byłem razem z żoną uczestnikiem wycieczki objazdowej do Paryża i zamków nad Loarą w dniach 19.09 - 25.09.2009r.
organizowanej przez Państwa Biuro podróży - "SOL - TOURS" w Krakowie.
Z wielką przyjemnością nadal wspominamy chwile spędzone w Paryżu i okolicy, a dzięki olbrzymiej wiedzy dotyczącej zabytków Paryża i doskonałemu przekazaniu jej przez pilotkę wycieczki uczestnikom, wspominać będziemy wycieczkę jeszcze b. długo.
Dziękujemy za wspaniałe przygotowanie organizacyjne wycieczki i jej perfekcyjną realizację przez panią pilotkę. Realizacja programu niemal co do zaplanowanej minuty, umożliwiła nam zwiedzenie maksymalnej ilości zabytków oraz poznać ich historię i architekturę. Perfekcyjna i mistrzowska jazda Panów kierowców po zatłoczonych ulicach Paryża wzbudzała w nas podziw.
Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za wspaniałą, choć trzeba przyznać, męczącą wycieczkę. Gratulujemy wspaniałych przewodników: p. Magdę i p. Mariusza,
Dziękujemy!!
Z poważaniem

L. i M. Pawlikowie, Gliwice



Odlotowy Rzym z Neapolem, IX.2009



Wczoraj wróciłam z wycieczki Odlotowy Rzym z Neapolem ( 24-28 09 z Warszawy). Wycieczka świetna. Program ambitny, ale pomyślany tak, żeby dał uczestnikowi możliwość ogólnego zapoznania się z miastem i choć trochę z jego zabytkami. Trochę trzeba się nachodzić, ale warto. Sztuką samą w sobie był pilot. Z tak zorganizowanym, miłym i nastawionym na turystów pilotem zetknęłam się po raz pierwszy. był on ogromnym atutem tej wycieczki (..)
Z poważaniem

A. Sarna, Warszawa



Paryż i zamki nad Loarą, IX.2009



Minuty spędzone w Katedrze Notre Dame - wpatrywanie się w Pietę przy dźwiękach Ave Maria w tle..., "gapienie się" na "migotającą" wieżę Eiffla w czasie wieczornego zwiedzania miasta - chwile bezcenne,
cudowne i niezapomniane....
Dziękuję za zorganizowanie tej wycieczki - była dla mnie świetnym zakończeniem wakacji. Pełen profesjonalizm, idealna organizacja, punktualność, kompetentny i cierpliwy Pan Przewodnik...
Polecam Państwa Biuro znajomym, a sama mam nadzieję skorzystać z usług Sol-Toursa w przyszłym roku.
Pozdrawiam!
Ewelina

, Temeszów



Zapach Toskanii, IX.2009



Witam w imieniu Tyszan. Wycieczka/Zapach Toskani/ była niesamowitym przezyciem. Pilot jest niesamowitym człowiekiem-wesoły, zawsze uśmiechnięty .bogaty w informacje na temat Włoch i uczciwy.\Rozliczył sie z nami wszystkimi wydatkami. Zwrócił pozostałą ,zaoszczędzoną kwotę. Także panowie kierowcy-ostrożni, odpowiedzialni,pomocni. Praktykantka panna Kasia również jest dobrym materiałem jako pilotka na Włochy. Piloci posiadają niesamowitą wiedzę na temat Toskanii i Włoch. Gratulujemy takich pracowników. Serdecznie Dziękujemy za wspaniałą wycieczkę i mamy nadzieję, że nie ostatnią. Pozdrawiamy serdecznie. Dodam, że wycieczka objazdowa odbyła sie 13-19 września br.


G. Kozak , H. Pogoda, R. Śmigielska, Tychy



Odlotowy Rzym, VIII.2009



Witam serdecznie. Bylismy z mężem na tej wycieczce w dniach 21-24.08. Wspominamy ją baaardzo, baaardzo sympatycznie, wycieczka świetna , w pełni zrealizowana programowo, a dzięki panu Pilotowi nawet poza -wycieczka fakultatywna do Tivoli i Nettuno - strzał w dziesiętkę. Dla nas to niezapomniane chwile i cenne wspomnienia-dzięki niezawodnemu przewodnikowi panu Pilotowi. Bardzo dobra organizacja i troska o turystę -każdego - z jego strony. Polecamy Sol-Turs i juz myślimy o kolejnej...może Paryż...

Asia i Mariusz, woj. opolskie



Krajobrazy Chorwacji, IX.2009



To biuro po prostu nie zawodzi. całkowicie otrzymuje się to, na co się liczy.

J. Wachnik, Kraków



Krajobrazy Chorwacji, IX.2009



Wycieczka zorganizowana profesjonalnie, Pani Pilot rewelacyjna, kierowcy godni zaufania. Widać starania biura o każdego z klientów. Dziękuję za doskonałą wycieczkę i wspaniałą atmosferę oraz niezapomniane wrażenia.

podpis nieczytelny



Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, VIII.2009



Witam serdecznie,
bardzo Dziękujemy za zorganizowanie tak profesjonalnej i na taka cene wycieczki do Rzymu.
Pomijając niestety troszke problem z jednym niereformowalnym Panem, który to napewno utkwił w Państwa pamięci -"smsami o wszystkim":), miło i sympatycznie wspominamy ten wyjazd, a to tylko dzieki Państwa fantastycznej pilotce Pani Ewie:), której to jeszcze raz serdecznie dziekujemy za swoje opanowanie i profesjonalizm.
Pozdrawiany całe biuro i prosze przekazać również pozdrowienia dla Pani Ewy
Pozdrawiam

I. Gill , Gdynia



Odlotowy Rzym, VIII.2009



Witam.
byliśmy z żoną uczestnikami wycieczki do Rzymu w dniach 21-24.08.
Dziękujemy za tak perfekcyjnie przygotowaną imprezą.
Bawiliśmy się wspaniale a bolące nogi moczyliśmy w morzu .
Nasz opiekun i przewodnik Pan Filip to BEZCENNY SKARB Waszej Firmy ( nie mówcie Mu tego bo może wpaść w samouwielbienie).
Ale na poważnie jego praca i zaangażowanie w wypełnienie naszego czasu było na najwyższym poziomie.
Już myślimy o czymś następnym!!!.
Pozdrawiamy i Życzymy wszystkiego najlepszego i oby tak dalej!!!
Pozdrawiam

J. Ostrowski,
Żywiec



Paryż i zamki w Dolinie Loary, VIII.2009



Bardzo dziękuje za wspaniałą wycieczkę : Paryż i zamki nad Loarą
/8-14.8.2009/. interesujący program, poznanie najbardziej niezwykłych
zabytków miasta, doskonała organizacja poszczególnych dni - wszystko to
pozostawia niezapomniane wrażenia. Do tego koniecznie nalezy dodać
kapitalną obsługę: dobre hotele, nowy, czysty autobus, uprzejmość
kierowców i nade wszystko humor pilota - p.Witka. Doceniam także
wszelkie podkreślenia polskich akcentów w Paryżu. I mam nadzieję, że na
kolejnych wyjazdach mogę na Pana liczyć :-)
PS: W ostatni Dzień zwiedzania można by spokojnie do punktu programu
dodać wizytę na cmentarzu Pere-Lachaise /mielismy dośc dużo czasu
wolnego i dośc wczesnie opuszczaliśmy Paryż kierując się do kraju/.

Pazdawiam

M. Głowacka, Rzeszów



Italia alla carta, VII.2009



Witam serdecznie,
Przepraszam , ze jeszcze zawroce glowe ale nie darowalbym sobie
aby w kilku slowach nie podsumowac przezytej kilkunastodniowej przygody.
Chcialbym Panstwu bardzo podziekowac za wspaniale zorganizowana wycieczke i wypoczynek.
Organizacyjnie otrzymalibyscie Panstwo najwyzsza z ocen. Przemila obsluga w Panstwa biurze , perfekcyjnie
dograne wszystkie elementy wycieczki ( przed nocleg w hotelu , organizacja parkingu , podjazd autokaru , etc)
fantastyczny pilot wycieczki. Pani Maria jest super super przewodnikiem , pilotem , opiekunem
i przemila osoba!!!
Wycieczka byla wspaniala. Nie majac ofert na wybrzezu mielismy troszke obaw
czy wyjazd do Krakowa to dobry pomysl. Teraz juz wiem , ze to bylo najlepsze z rozwiazan.
Chcielibysmy raz jeszcze skorzystac z Panstwa uslug wyjezdzajac tym razem do Hiszpanii
Francji lub miejsca , ktore moglaby Pani juz teraz polecic.
Bylbym zobowiazany gdyby mozna bylo otrzymac od Panstwa katalog lub biuletyn opisujace
kazda z proponowanych wycieczek.
p.s Wracajac na chwilke do wycieczki wloskiej mialbym tylko jedna uwage
aby dokladniej sprawdzac standard wloskich hoteli. Pani uwaga dotyczaca gwiazdek
okazala sie jak najbardziej trafna. Trzy gwiazdeczki w wydaniu wloskim to moze sie
okazac jedna w wydaniu polskim. Hotel w Rimini to byla malenka porazka. Rehabilitacja
okazalo sie jedzenie , ktorego bylo duzo i roznego rodzaju. Rozumiem cos za cos ale czlowiek
szybko przyzwyczaja sie do dobrego.
Zapomnialem wspomniec rowniez o autokarze i Panach kierowcach , ktorych
to prace okreslilbym jako wzorowa i bardzo uprzejma. Zawodowcy!!!
Autokar bez zastrzezen , komfort.

Konczac chcialbym raz jeszcze bardzo bardzo podziekowac i zyczyc Panstwu
zdrowia i samych sukcesow w pracy.
Pozdrawiam

A. i D. Burdyńscy, Gdynia



Anglia-Walia-Szkocja, VII.2009



Wycieczka zgodna z oczekiwaniami, profesjonalnie przeprowadzona, dobrze wykorzystany czas. Ucieszyły mnie dodatkowe punkty programu, które Udało się zrealizować.
Biuro warte polecenia znajomym.

A. Chmielewska, Kraków



Anglia-Walia-Szkocja, VII.2009



Niewiele biur podróży i prowadzących wycieczki pozostawia po sobie wrażenie, że są dla nas uczestników, a nie odwrotnie, i za to Dziękuję...

J. Ryszka, Radlin



Krajobrazy Chorwacji, VII.2009



Wycieczka bardzo dobrze zorganizowana, dużo zwiedzaliśmy, pogoda super dopisała, wracam pod dużym wrażeniem.
Bardzo dobra organizacja wyjazdu, maksymalnie wykorzystany czas przeznaczony na zwiedzanie.

S. Bania, Czarny Dunajec
E. Zawistowska, Białystok



Krajobrazy Chorwacji, VII.2009



Bardzo dobrze zorganizowana impreza, świetny pilot, dobre hotele. Solidne, uczciwe biuro podróży, urlop w dobrych rękach.


M, Kruk, Kraków



Odlotowy Rzym, VI.2009



Chcielibyśmy serdecznie podziękować za bardzo udaną wycieczkę "Odlotowy Rzym" w dniach 26-29.06.2009r. Wielkie zaangażowanie i wiedza naszych przewodniczek Pani Ewy i Pani Lidki pozwolilo nam w tak krótkim czasie poznać bogatą historię i liczne zabytki Wiecznego Miasta. Cala impreza byla przygotowana i przeprowadzona profesjonalnie. Uważamy, że Wasze biuro jest godne polecenia.


W. R. Cieślak, Sosnowiec



Odlotowy Rzym, VI.2009



Pragnę podziękować za bardzo udaną imprezę. Przewodnik Pani Jadwiga, bardzo symatyczna i profesjonalna. Wycieczka spełniła wszystkie nasze oczekiwania, było wspaniale. Zapewniono nam dobrą organizację, wspaniałą pogodę, mile towarzystwo i oczywiście ogrom wiedzy. Dobra organizacja sprawiła że wycieczka ta pomimo bogatego programu nie była męcząca. Przesyłam pozdrowienia dla Pani przewodnik.


Bogumiła i Leszek z Tarnowa



Odlotowy Paryż, VI.2009



Niezapomniane chwile z Sol-Toursem. Przyjemna atmosfera, ciekawy program wycieczki.


W. i M. Ryzlak



Odlotowy Londyn z Windsorem, V.2009



Wycieczka od początku do końca b. dobrze zorganizowana. Opieka pilota na najwyższym poziomie - pod każdym względem.


M. Pazik, Zabrze



Odlotowy Londyn, V.2009



wróciliśmy z wycieczki do Londynu z Windsorem w dniach 14-17.05.2009. Chcielibyłmy podzielić się refleksjami z tej imprezy, która jest dla nas pierwszą wycieczkę z Waszym Biurem.
Na podkreślenie zasługuje bogaty program, który został rozszerzony i całkowicie zrealizowany. Oczywiście wymagało to odpowiedniego tempa, organizacji i dyscypliny. Cały czas mieliśmy zapewnioną bogatą i komunikatywną informację o zwiedzanych obiektach a w trakcie przejazdów popularno-naukowe wykłady z historii bogato wzbogacone anegdotami.
Po trudach dnia regenerację się gwarantowała solidna obiadokolacja a potem wypoczynek w hotelu. Poziom i jakość usług hotelowych był bardzo wysoki; nowy obiekt oraz komfortowe wyposażenie pokojów.
Taka realizacja wycieczki była możliwa dzięki pracy Pani Ewy D. Oprócz profesjonalnej i całkowicie zaangażowanej postawy w pełnieniu funkcji pilota stworzyła ona w grupie atmosferę, która spowodowała jej szybką integrację, co pozwoliło na uniknięcie jakichkolwiek konfliktów, o które w takiej grupie nie jest trudno.
Pragniemy podziękować Pani Ewie za jej trud, dzięki któremu mieliśmy udaną wycieczkę a Waszemu Biuru gratulujemy tak profesjonalnego współpracownika.

Pozdrawiamy,


M. i A. Płoszajowie, Gliwice



Odlotowy Paryż 4*, V.2009



Witam! Impreza udana, przewodniczka Pani Magda bardzo profensjonalna z dużą wiedzą. Chcemy zrobić z Waszym biurem jeszcze w tym roku Londyn. Chętnie wybralibyśmy się do Barcelony, ale jakby była związana ze zwiedzaniem Andory! Żona chce także jesienią pojechać na zakupy do Mediolanu. Tyle na gorąco, Dziękujemy za świetnie zorganizowaną wycieczkę do Paryża.
Pozdrawiam.



J. Leśnik z Raciborza



Praga-Wiedeń-Morawski Kras, V.2009



wróciliśmy wczoraj z tej bajecznej wycieczki pełni wrażeń i bardzo zadowoleni. Spełniła ona nasze oczekiwania, chodziło o wprowadzenie nas ogólny rys obu stolic. Teraz mamy już jakie takie pojęcie i możemy planować zwiedzanie obu stolic w wolniejszym tempie, wybierając te miejsca które szczególnie nam się podobały. Dodatkowo pomysł z pieczonym prosiakiem był strzałem w dziesiętkę. Do ogólnego zadowolenia przyczyniła się przesympatyczna pani przewodnik Lucyna N., która nie tylko potrafiła nas zainteresować wieloma drobiazgami podczs zwiedzania ale wszelkie problemy natury osobistej pomagała rozwiązać z właściwym sobie wdziękiem. Jest osobą bez nerwów co przy 40 kilku różnych charakterach jest czymś wyjątkowym. Nie będe już rozwodziła się nad jej wiadomościami. A my turyści chwilami byliśmy bardzo dociekliwi. Na pochwałę zasługują również dwaj panowie J. czyli nasi kierowcy. Dosyć że prowadzili autokar z wielką wprawą to jeszcze nam dogadzali serwując napitki. Nie było ważne kiedy czy gdzie a zamówiony napój z uśmiechem był podawany spragnionemu. Moim znajomym będziemy polecać usługi waszego biura jak również my znów się gdzieś z SOL-TOURSem wybierzemy.
Jeszcze raz Dziękujemy.


T. i Z. Mortka, Oświęcim



Odlotowy Londyn, V.2009



Najlepiej zorganizowana wycieczka na jakiej byłem, bogaty program, dobra organizacja.


P. F, Nowy Sącz



Odlotowy Rzym z Neapolem, V.2009



Witamy serdecznie,
ponownie skorzystaliśmy z usług Waszego Biura biorąc udział w wycieczce "Odlotowy Rzym z Neapolem" w dniach 17-21 maja 2010. Tym razem również Jesteśmy bardzo zadowoleni z programu oraz sposobu realizacji imprezy. Nasza pilotka, Pani Ewa, opiekowała się grupą bardzo profesjonalnie oraz dzieliła się z nami swoją wiedzą na temat Rzymu i okolic. Dziękujemy Jej tą drogą za sympatyczną atmosferę, którą potrafiła stworzyć w tak dużej grupie.
Pozdrawiamy,


M. i A. Płoszaj z Gliwic



Odlotowy Rzym, I.2009



Witam . chciałabym serdecznie podziękować za organizację sylwestra w
Rzymie ( wylot z Katowic). Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni. Wielkie
ukłony dla pani Ewy-pilotki.
Dziękuję.
szczęśliWEGO NOWEGO ROKU !
Pozdrawiam.


A. Rzycka, Bytom



Odlotowy Rzym, XI.2008



WITAM, CHCIAŁEM POCHWALIĆ ZA ZAORGANIZOWANIE SUPER ODLOTOWEGO RZYMU. WYCIECZKA SUPER. CIEKAWE MIEJSCA ORGANIZACJIA WYCIECZKI NA 300 PROCENT. PANI NASZA PRZEWODNIK PANI EWA PRZESŁAŁA NAM OGROMNĄ WIEDZE O RZYMIE ORAZ SŁUŻYŁA POMOCĄ WE WSZYSTKICH SPRAWACH ORAZ NASZA PRZEWODNICZKA W WATYKANIE TEZ SUPER POLECAM!!! PS POZDROWIENIA DLA KOLEZANKI Z AUTOBUSU, którA MI TOWARZYSZYŁA W PODRÓZY

K. Zaczyk, Nędza



Odlotowy Paryż, X.2008



Witam,
W październiku byliśmy z mężem w Paryżu, było świetnie. Hotel mógłby być
troszkę lepszy i trochę mniej zwiedzania ;)) Choć wiem, że przy
mniejszym obłożeniu nie byłoby możliwości zobaczenie tego wszystkiego. W
zasadzie piszę z powodu Pani Magdy, która była naszą przewodniczką.
chciałam jej podziękować. Jest super przewodnikiem, profesjonalnym i
świetnym, miłym człowiekiem. Jak przyjdzie mi kiedyś jeszcze raz jechać
do Paryża to tylko z nią.
Pozdrowienia dla Pani Magdy.

E. Taraszkiewicz, Katowice



Skarby Italii, IX.2008



Witam,
w imieniu A. Kobus i M. Szczypki, ktore uczystniczyly w wycieczce Skarby Italii przez Pana pilotowanej, chcialabym bardzo serdecznie podziekowac za wspaniale przygotowanie i prowadzenie!
Z powazaniem,

M. Kobus, Gaj



Odlotowy Rzym, IX.2008



Witam serdecznie.
W środę wróciliśmy z żoną z zorganizowanej przez wasze biuro wycieczki "ODLOTOWY RZYM Z HOTELEM NAD MORZEM". Krótko mówiąc było wspaniale, a wszystko dzięki naszemu pilotowi i przewodnikowi, który tak zaplanował zwiedzanie że zrealizowaliśmy cały program i starczyło jeszcze miejsca na dodatki, pokazał nam Rzym z innej strony, gdzie mieliśmy możliwość odczuć klimat starożytności. dzięki temu, że lot powrotny był wieczorem mieliśmy jeden dzień dodatkowo, który był również super zagospodarowany za sprawą naszego pilota któremy chciało się zorganizować busa i pokazać nam cudowne miasteczko Tivoli, ze swymi wspaniałymi villami które wywarły na mnie większe wrażenie niż Rzym. Mam nadzieję że w przyszłym roku równiez uda nam się pojechac z wami na wycieczkę, której celem będzie Toscania i życzył bym sobie aby naszym pilotem był P. Filip, ze swoją wiedzą i chęcią działania.
Pozdrawiam.



A. M., Żory



Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, IX.2008



Witam
chciałabym bardzo pochwalić Państwa firmę za zorganizowanie tego typu wyprawy ( zwiedzanie + wypoczynek ).
Impreza była bardzo udana.
Przewodnicy super .
I to że mogłam dołączyć do wycieczki samolotowej własnym transportem .
Ale żeby już zupełnie nie przesłodzić mam oczywiście parę uwag a tak naprawdę to tylko dwie ale za to uciążliwe dla mnie podczas pobytu.
Myślę że przydadzą się Państwu na przyszłości.
Pierwsza to konsolidacja grupy i tu poważna uwaga do przemiłej skąd inąd przewodniczki .
Brakowało mi spotkania zapoznawczego z grupą. Przecież wystarczyło parę słów do całej grupy po kolacji przy lampce wina ( zebrać po 1 EUR albo doliczyć do kosztów wycieczki ).
Przecież mieliśmy dość dużo czasu dla siebie po 2 dniach wyjazdu do Rzymu . Np. jeden z uczestników wybrał się pociągiem na Monte Casino, a mój mąż chętnie wybrałby się tam swoim samochodem . Także z rozowy z dwoma innymi uczestniczkami okazało się, że też by się chętnie zabrały na tego typu wyprawę. Nie podobało mi się podchodzenie przez przewodniczę do poszczególnych stolików ( 4 osobowych ) i informowanie w ten sposób o różnych możliwościach spędzania wolnego czasu.
A szkoda bo grupa była bardzo sympatyczna i chętna do wspólnego spędzania czasu i zwiedzania okolicy . Nie wszyscy jednak są otwarci i łatwo nawiązujący kontakty. Nie piszę tego w swoim imieniu, ale wiem od innych że bardzo brakowało jakiegoś początkowego wspólnego wieczoru.
Druga sprawa to hotel i wyżywienie.
Naprawde nie mam nic przeciwko lokalnym daniom , ale brak porannej kawy we Włoszech ( była zbożowa mieszanka ) to lekka przesada. BRAK DOBREJ KAWY W HOTELU 3 GWIAZDKOWYM I TO WE WŁOSZECH . Tutaj gospodarz trochę przesadziła.
To tyle dziegciu.
Reszta była przesympatyczna. Na pewno gdy będę miała możliwość to chętnie skorzystam z ofert Waszego biura.
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za możliwość przyłączenie się do wyprawy.


B. Nasiadek, Ostrów Wlkp.



Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, VIII.2008



Serdecznie panią Ewę pozdrawiamy Dziękując za życzliwe i troskliwe
pilotowanie naszej wycieczki do Włoch w dniach 10-17 sierpień 2008, oraz
ciekawe, fachowe oprowadzanie po Włoszech nie szczędząc nawet dodatkowych
wysiłków. Wspominamy panią bardzo ciepło, z szacunkiem i wdzięcznością .
Prosimy również przekazać nasze podziękowania firmie.

M. i A. Passini, Warszawa



Odlotowy Rzym, IX.2008



Dziękujemy za tak wspaniałą wycieczkę za pracę i zaangażowanie naszego Pana pilota za te klimaciki i niespodzianki, Tivoli jest przeurocze.
Dziękujemy również Pani Ani przewodniczce po Watykanie i starożytnym Rzymie za przekazaną wiedzę i te anegdotki, które sprytnie wplatała w opowieści. Jeszcze raz Dziękujemy Wam wszystkim za tak wspaniałą wycieczkę napewno jeszcze nie raz skorzystamy z Państwa biura,
Życzymy powodzenia.


J.P. Sobel, Zabrze



Skarby Italii, IX.2008



Witam!
Jestem zadowolony z wycieczki i cieszę się, że brałem w niej udział.
Pilot była znakomita.
Niedogodnością były: brak wypoczynku po przyjeździe i przed wyjazdem.
Pozdrawiam i życzę dalszego rozwoju Biura Turystycznego.

J. Smoła, Rzeszów



Cztery Kraje, VII.2008



Z wycieczki "Cztery kraje" do Austrii, Szwajcarii, Liechtensteinu i Niemiec
wróciłam oczarowana. Ciekawa trasa dla koneserów pięknych widoków:
malownicze góry, jeziora, wodospady i kolorowe perełki lokalnej architektury.
W ciągu 7 dni natura uraczyła nas śniegiem na szczycie Santis,
zrosiła letnim deszczem, postraszyła burzą i dała wygrzać się w letnim słońcu.
był rejs statkiem i górskie kolejki - słowem mnóstwo wrażeń.
dzięki pilotowi, chętni mieli możliwość
poszerzenia programu o ciekawe i oryginalne miejsca, takie jak
świat kryształów Swarovskiego w Austrii, góra Pilatus w Szwajcarii
i po drodze piękne trasy widokowe.
Prawdziwy raj dla miłośników fotografii,
a jednocześnie bez tłoku i przepychania na turystycznym szlaku.

Wyrazy wdzięczności i podziękowania dla organizatorów.

I. z Gdańska



Odlotowy Rzym, VII.2008



Rzym koniecznie trzeba zobaczyć, fachowość i doskonała wiedza pilota, wszystko odbyło się zgodnie z planem, polecam.

podpis nieczytelny



Cztery Stolice, VII.2008



Serdeczne podziękowania dla pani pilotki/przewodniczki i kierowców. byłyśmy
na wycieczce 4 stolice (8-13.07.08r.). Program wycieczki bardzo ciekawy i
dobrze zorganizowany.


Pozdrawienia - mama z córką z Bełchatowa



Petersburg i Kraje nadbałtyckie, VI/VII.2008



Dziękujemy bardzo za wspaniałą wycieczkę do krajów nadbałtyckich i ST. Petersburga. była wspaniała organizacja, świetny autokar i jego kierowcy, wspaniała przewodniczka po ST. Petersburgu. Jednego czego brakowało w programie to nocnej przejażdżki po Newie. Ale i tak było super. Jeszcze raz dzięki za umożliwienie doznania nam tylu wspaniałych wrażeń.


H. i P. Faberowie z Bielska-Białej



Odlotowy Paryż, VI.2008



"Odlotowy Paryż" to wycieczka marzeń wielu osób. W krótkim czasie przegląd najważniejszych miejsc a przy takim przewodniku jak p.Alina to po prostu majstersztyk. Nawet 14 linii metra nie są mi straszne i myślę, że trochę wolniej ale dotarłabym do wyznaczonego celu. Marzę o oglądnięciu występu kabaretu Moulin Rouge ale tym razem przegrałam z mistrzostwami piłkarskimi które oglądnełam z grupą kibiców na telebimie. było extra. Coś za coś. A może któryś z programów wycieczkowych wziąłby taką ewentualność pod uwagę by Moulin Rouge oglądnąć nie tylko z zewnątrz ale i by był na spektaklu Piszę się wtedy ponownie na wycieczkę do Paryża! .Pani przewodnik jeszcze raz dziękuje i życzę dobrej kondycji do biegania z turystami po "cudnym" mieście.
Ps.Parasolka ma obecnie kolor ciemno niebieski!


Teresa i Zdzisław z Oświęcimia



Odlotowy Paryż, VI.2008



byliśmy uczestnikami wycieczki "Odlotowy Paryż" która odbyła się w dniach 4.06.2008 - 8.06.2008.
Chcielimy na Pani rręce złożyć podziękowania najpierw dla całego B.P. Sol-Tours za organizację tej wspaniałej imprezy oraz za rzetelną informację w internecie o programie i warunkach uczestnictwa, Pani - za sprawną i miłą korespondencję elektroniczną. Szczególne podziękowania należą się niestrudzonemu naszemu pilotowi - za profesjonalne poprowadzenie całej imprezy.
Jeszcze raz serdecznie pozdrawiamy .


E. i M. Deja, Ornotowice



Odlotowy Rzym, V.2008



Witam serdecznie.
W imieniu dwóch uczestniczek wycieczki „odlotowy Rzym w dniach 09-12/05/2008 I. Witkowskiej i B. Rasz chciałabym serdecznie podziękować za bardzo dobrą organizację wyjazdu oraz przekazać serdecznie podziękowania dla niestrudzonej pani przewodnik.
Pozdrawiam


Grażyna Witkowska-Felczerek, Biuro Invia



Odlotowy Paryż, IV.2008



Dzień dobry.
W kwietniu z żoną byliśmy na wycieczce 5 dni w Paryżu. Chcieliśmy podziękować za bardzo udane 5 dni. Rewelacyjna organizacja i pomysł. Wielkie podziękowania dla naszego pana pilota, wszystko co robi, robi z poświręceniem i zaangażowaniem. Pozdrawiamy całe Biuro i zastanawiamy się gdzie pojedziemy z Wami następnym razem.

Gosia i Marek



Odlotowy Paryż, II.2008



-Wycieczka naprawdę cudowna. Pilot opowiadał b. ciekawe rzeczy, o których nie przeczyta się w żadnej księżce. Czas miło spędzony. Wspaniale ustawiony pogram.
-Odlotowa wycieczka ! Bardzo ciekawy program i miasto interesująco przedstawione przez przewodnika.
- Fantastyczna, do powtórzenia. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tej świetnej wycieczki.
-Super Paryż w pigułce, a pilot super ! super !

p. nieczytelny
Asia / M.P. Cecelscy, Bydgoszcz / K. Piaszczyńska, Warszawa



Odlotowy Paryż, X.2007



-Organizacja wycieczki bradzo dobra, miła i przyjazna atmosfera, głównie dzięki wspaniałemu pilotowi.
-Dobra organizacja, bogaty program zwiedzania, pilot wycieczki bardzo kompetentny, komunikatywny, dysponujący dużą wiedzą, dobry ogranizator.

K. Buława



Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, IX.2007



-Wykorzystanie czasu i program super. Profesjonalizm Pani pilot - rewelacja.
-Wycieczka ciekawie zorganizowana. P. pilotka bardzo ciekawie opowiadała i była bardzo pomocna.
-Dobrze zorganizowana pod względem wycieczkowym, dużo zwiedzania, polecam panią pilot.
-Bardzo dobra organizacja, niezapmoniane wrażenia, posiłki smaczne, wspaniałe widoki, poleciłabym znajomym, rodzinie. wspaniała Pilotka.

F. Salamon, Szczawnica / p.nieczytelny / PP. Kwiecińscy, D. Górnicza /



Odlotowy Paryż, VI.2007



-świetna formuła organizacji tego typu imprez, tj. zakwaterowania w centrum, poruszania się metrem.
-Bardzo dobra organizacja, bardzo wysoko oceniam pilota jako rezprezentanta biura.
-wspaniała wycieczka, świetna organizacja,
kompetentna Pani pilot.


M. Krawczyk, Bielsko-Biała / J. Kendzia, Jastrzębie Zdrójj / A. Jabłońska, Bytom



Paryż i zamki VIII.2007



Szanowna Pani Tamaro!

W dn. 11-17 sierpnia braliśmy udział w imprezie „Paryż i zamki w dolinie Loary”.
Od tej wycieczki minęło już trochę czasu i wspominając ją, postanowiliśmy podzielić się
z panią naszymi wrażeniami a przede wszystkim, serdecznie podziękować za zorganizowanie tak udanej imprezy.
sposób w jaki Pan Pilot prowadził wycieczkę był imponujący. Konkretna wiedza przeplatana inteligentnym dowcipem oraz trafne riposty na pomysły „klientów” to gwarancja nie tylko dobrej zabawy ale i sukces Państwa firmy, - Dziękujemy.
Program wycieczki był bardzo atrakcyjny i w pełni zrealizowany. dzięki wiedzy
i operatywności pilota nie musieliśmy stac w jakże długich kolejkach do zwiedzanych obiektów… mogliśmy też zobaczyć Paryż nie tylko od strony widokówek i folderów ale także jego „dzień powszedni”.

Bardzo Dziękujemy i doceniamy warunki mieszkaniowe oraz wyżywienie jakie było dla nas zorganizowane. To my byliśmy tymi, którzy zostawili w pokoju hotelowym na stole obrączki…i po powrocie zastaliśmy je w tym samym miejscu.
było nam bardzo miło uczestniczyc w tej imprezie. Zarówno pilot jak i kierowcy
(p. Andrzej i p. Zdzisław – Pełen profesjonalizm, mówię to jako funkcjonariusz
Straży Granicznej) to osoby, które sprawiły, że czuliśmy się całkowicie bezpiecznie mimo zupełnie obcych i nowych dla nas miejsc.
Jeżeli „stopa ryzyka” niezależna od nas pozwoli, - z całą pewnością pozostaniemy Państwa klientami, już teraz polecając Sol-Tours naszym znajomym.

Dziękujemy raz jeszcze za wspaniałą imprezę i życzymy dalszych sukcesów oraz satysfakcji z pracy – Pani i całemu zespołowi.

A. i D. Jankowscy, Nowy Sącz



Odlotowy Paryż, II.2007



Witam!
Chciałbym podziękować za bardzo udaną wycieczkę do Paryża w dniach 17.02.-20.02.:
- hotel skromny, ale bardzo dobrze zlokalizowany i czysty,
- program bardzo bogaty i naprawdę ciekawy,
- Pani przewodniczka jest osobą bardzo kompetentną i miłą oraz dbała o wszelkie szczegóły imprezy,
- idealny stosunek jakości do ceny (korzystny dla uczestników),
a do pełni szczęścia dopisała wspaniała pogoda!
Pozdrawiam i życzę wielu kolejnych równie udanych imprez wycieczkowych i sądzę, że jeszcze nie raz skorzystam z Waszych usług.


K. Baron, Bytom



Odlotowy Rzym, X.2007



Podziękowanie!
Bardzo dziękujemy za udaną wycieczkę pomimo nieudanej pogody
dzięki inwencji naszej Pani przewodnik. Również sympatycznym
był przewodnik miejscowy w Rzymie. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy i
pozdrawiamy. Z poważaniem.

PP. Gołaszewscy, Chylice



Hiszpania-Portugalia, IX.2007



Braliśmy udział w wycieczce do Hiszpanii i Portugalii. Obawialiśmy się
czy uda się zrealizować tak ambitny program, ale dzięki zaangażowaniu
pilota Pana Filipa zobaczyliśmy więcej aniżeli było w programie. Poza tym
bardzo wygodny autokar i mistrzowie za kierownicą. Dziękujemy.


Irena i Bogdan z Puław



Odlotowy Rzym z Neapolem, IX.2007



W dniach 5-9 września br. przebywaliśmy na organizowanej przez Państwa imprezie w Rzymie i Neapolu. Składamy podziękowania za wspaniałą opiekę Pani Pilot oraz za rewelacyjną, oryginalną i bardzo profesjonalną panią Przewodnik, ktora oprowadzała nas po Watykanie i części rzymskich zabytków. Gratulujmey Państwu wspaniałej kadry i życzymy dalszych sukcesów.


J. i M. Kotala, Będzin



Odlotowy Rzym, IX.2007



Pragniemy podziękować za zorganizowanie wyjazdu do Rzymu .
Jesteśmy zadowoleni z programu, bardzo profesjonalnej obsługi pani pilotki i jej troskliwej nad nami opieki, wygodnego hotelu, a przede wszystkim z tego co zobaczyliśmy w ciągu tych 4-ch dni.
Dziękujemy i nie wykluczone, że na wiosnę z Waszym Biurem wylecimy do Paryża.


GS Węgierska Górka



Wiedeń, VIII.2007



Właśnieprzyjechałam z wycieczki objazdowej z Wiednia , wycieczki którą przygotowaliście państwo wspaniale.
Przdewszystkim Pani Pilot-Przewodnik Lucynka profesjonalnie przygotowana , która wręcz zaskoczyła nas ogromną wiedzą historyczną, znajomością Wiednia , wspaniałą organizacją już na miejscu i znakomitą opieką podczas całej wyprawy . Muszę również wyrazić pozytywną ocenę pracy Panów kierowców autokaru - P.Krzysiem i P.Grzegorzem, którzy zawieźli i przywieźli nas bezpiecznie na miejsce, oczywiście wykazując pełne zainteresowanie całej grupy, Tak więc na następny raz korzystając z Państwa usług będziemy życzyć sobie takiego samego składu, bowiem czuliśmy się przez całą prowadzącą ekipę rozpieszczani - świetne poczucie humoru, odpowiedzialność w trakcie wykonywanej pracy, REWELACJA.....! Nic dodać nic ująć ! Dlatego bardzo prosimy pozdrowić, całą prowadzącą ekipę , lub też przesłać tego e-maila - jako formę pozdrowienia od młodej grupy uczestników wycieczki do WIEDNIA w dniach 16-19 sierpnia 2007 roku.
Pozdrowienia serdeczne raz jeszcze ! :-))))))

Amelka



Paryż i zamki, VIII.2007



Pragniemy gorąco podziękować za wycieczkę do Paryża, bardzo bogaty program, czas świetnie zaprogramowany, warte podkreślenia jest to że nie czekaliśmy w kolejkach do obiektów zwiedzanych, świetna i profesjonlna opieka pilota Pana Pilota pełnego humoru i pogody ducha, wspaniali i sympatyczni kierowcy - Pan Zdzisek i Pan Andrzej, którzy szczęśliwie zawieźli nas do Paryża i spowrotem do domu. Ta wycieczka na długo pozostanie w naszej pamięci, w przyszłości wybieramy się na nasępną i to napewno z waszego biura.

J. i J. Pańkowie, Kraków



Odlotowy Paryż, VII.2007



Dzień dobry,
Chciałbym podzielić się z Panią i szefami biura organizującego wycieczki z cyklu "Odlotowy ..." moimi spostrzeżeniami.
Wraz z żoną Uczestniczyłem w wycieczce do Paryża w dniach 30.06.2007 - 3.07.2007.
Imprezę uważamy za bardzo udaną.
Oprócz zachwytu stolicą światowej mody,
Jesteśmy bardzo zadowoleni z organizacji i poziomu imprezy.
Choć dla niewprawnego piechura ta wycieczka może być nieco męcząca,
cieszymy się, że udało nam się tyle zobaczyć w tak krótkim czasie.
Bolące nogi szybko zapomnimy, wspomnienia z przepięknego Paryża pozostaną na zawsze.
Jeżeli chodzi o organizację, wszystko było bardzo rozsądnie przemyślane i wykonane zgodnie z naszymi oczekiwaniami.
A nawet więcej, ale to już zasługa przesympatycznej Pani Alinki, która wręcz doskonale:
- wypełniła swoją rolę pilota - Pełen profesjonalizm
- wywołała wspaniałą atmosferę - jest przeurocza
- zmodyfikowała plan, dzięki znajomości szczegółów
- otoczyła nas opieką i pomagała na każdym kroku.
Nigdy nie zapomnę obrazu Jej pomarańczowej parasolki przemieszczającej się w imponującym tempie w śród tłumu w metrze ;)
Jedyne drobne uwagi można by mieć do jakości hotelu (maja już podniszczone meble i pościel) oraz nieco gburowatego portiera.
Podsumowując, Jesteśmy bardzo zadowoleni, robicie Państwo bardzo dobrą robotę. Gratuluję.
I pozdrawiam serdecznie, z nadzieją na kolejne wspaniałe podróże


Wrocław



Odlotowy Paryż, VI.2007



Dzień dobry.
Już wróciliśmy z Paryża. Wycieczka była świetna, głównie dzięki Pani Alinie - bardzo miłej i sympatycznej osobie oraz profesjonalnie przygotowanej pilotce-przewodniczce. Rzadko można spotkać kogoś tak wyjątkowego.
Pozdrawiamy serdecznie,


Agnieszka i Andrzej Sowa, Jaworzno



Odlotowy Paryż, II.2007



Witam.
Bardzo chciałabym podziękować razem z siostrą za wycieczkę Odlotowy Paryż 17-20.02.2007. Tę wycieczkę kupiłyśmy rodzicom w prezencie z okazji 50 rocznicy ślubu. Dziękujemy za dyskrecję, że nie dowiedzieli się ile nas kosztowała. Chociaż byli najstarsi to dawali sobie radę. Wrócili bardzo zadowoleni i już planują następny wyjazd.
Jeszcze raz bardzo dziękuję w imieniu Ireny i Jana Kapiców z Łodzi.

B. Jugo, E. Roczek



Włochy, VI.2007



Podobnie jak w zeszłym roku, wciąż jeszcze pełni wrażen i jak najlepszych wspomnień, zwracamy się do Państwa z podziękowaniem za wspaniale przygotowaną wycieczkę do Włoch.


Dyrekcja i nauczyciele,
Gimnazjum nr 1 w Krakowie



Zapach Toskanii, V.2007



Witam.
Wycieczka "Zapach Toskanii" była bardzo udana.
Dzięki sprawnej pracy kierowców i pilota p.Piotra,
miłe wrażenia z Toskanii pozostaną w pamięci na długo.
Wykonali "kawał dobrej roboty".
Za wszystko dziękuję.

Gdańsk



Odlotowy Rzym, III.2007



Jesteśmy zachwyceni wspaniałym prowadzeniem naszej wycieczki "Odlotowy Rzym" w dniach 23-26.03.2007 r. przez Panią EWĘ naszą pilotkę oraz Panią, która oprowadzała nas po skarbach Muzeum Watykańskiego. Ich wiedza i ogromny takt w prowadzeniu grupy są nobilitacją dla biura SOL-TOURS. Gratulujemy i jeszcze raz Dziękujemy Pani EWIE.

Krystyna i Andrzej Pełechowie z grupą znajomych z Krakowa



Odlotowy Londyn, V.2007



Wycieczka bardzo ciekawa, dobrze zorganizowana.

E. Adamek, Kraków



Odlotowy Londyn, V.2007


Bardzo dobra wycieczka i wybór atrakcji, pilot z dużą wiedzą, wyżywienie OK, szybkie tempo, można wiele zobaczyć.

podpis nieczytelny



Odlotowy Rzym z Neapolem, V.2007



Wycieczka bardzo udana, dobra organizacja, przewodniczki i pilot - wysoka jakość.


D. Filipowicz, Czechowice-Dz.



Odlotowy Rzym z Neapolem, V.2007



Biuro super, wycieczka super, wiadomości moc. Trzeba tu wrócić.

podpis nieczytelny



Odlotowy Rzym, VI.2007



witam,
chcialabym podziekowac za udana wycieczke w terminie 15-18.06.07 do Rzymu.,której uczestnikami były nasze mamy.
oraz szczególnie pani przewodnik,która profesjonalnie opiekowala sie grupa.
bede panstwa biuro polecała znajomym,poniewaz na to zasługuje.
Pozdrawiam.

M. Sobczak, Kalisz



Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, V.2007



Dziękujemy za zorganizowanie wspaniałej imprezy. Pełen profesjonalizm w każdym względzie. Gorąco wszystkim polecam.


S. Dylewski, Toruń



Odlotowy Rzym, V.2007



Serdeczne podziękowania za zorganizowanie wspaniałej imprezy.
Bogaty program, moc niezapomnianych wrażeń , jednym słowem cudowna przygoda.
Pani Małgorzata ( pilot wycieczki ) - człowiek przesympatyczny. Aż trudno uwierzyć, że tacy ludzie są wśród nas .


B. Sławiński, Stalowa Wola



Zapach Toskanii, V.2007



Dziekujemy za super zorganizowaną wycieczkę. Bardzo udana pod każdym względem.
Komfortowy autokar, Panowie Kierowcy bardzo doświadczeni a przy tym niezwykle uprzejmi.
Zas pan Pilot przy swej ogromnej wiedzy to także człowiek o nieskończonej łagodnosci i cierpliwosci do uczestników. Każdy problem rozwiązywał z niezwykła klasa i wielka kulturą.
Dziekujemy za niezapomniane wrażenia.

M i K.Krupa, Tarnów



Odlotowy Rzym, II.2007



... Jeszcze raz serdeczne
podziekowania za poswiecenie i ogromne serce... To dowod pelnego profesjonalizmu, prawdziwej pasji i
zaangazowania, tak rzadko dzis spotykanych w wykonywanych zawodach.


Wieslawa - Barbara i Jozef Sekowscy, Będzin



Odlotowy Paryż, III.2007



Bardzo Dziękujemy za profesjonalne przygotowanie i przeprowadzenie wycieczki do Paryża 17-20 marca 2007 r.
Wszystko odbyło się sprawnie i sympatycznie.
Szczególne wyrazy sympatii i uznania, oraz uściski, kierujemy do naszej Przewodniczki.

M. Jabłońska, Wrocław



Odlotowy Paryż, I.2007



Bezapelacyjny sukces wycieczki upatruję w rewelacyjnej przewodniczce - bogaty program i świetna organizacja. Dziękuję serdecznie!

I. Kramarz, Zabrze



Odlotowy Paryż, I.2007



Wycieczka-super, organizacja-super, program-super, Pani Pilot - bardzo, bardzo super.

M. Zaremba, Ostrowiec św.



Odlotowy Londyn, XII.2006



Ciekawy, dobry pomysł wyjazdów na weekend.

podpis nieczytelny



Odlotowy Londyn, XII.2006



Dobra organizacja, wiedza merytoryczna pilota w połączeniu ze znajomością miasta pozwala na realizację bogatego programu.

H.H. Kraków



Odlotowy Paryż, X.2006



Wycieczka do Paryża została zorganizowana na wysokim poziomie - perfekcyjnie, było super. Program został zrealizowany od A do Z.

W. Bil, Orońsko



Odlotowy Paryż, X.2006



Jest ciekawie opowiadane, było miło, sympatycznie, jednym słowem było super.

S. Chołota, Gdańsk



Odlotowy Rzym, IX.2006



Poezja.

S. Urban, Kraków



Odlotowy Rzym, IX.2006



Wycieczka bardzo intensywna, wymagająca chłonnego umysłu i wytrzymałych nóg.

podpis nieczytelny



Paryż i zamki nad Loarą, IX.2006



Uważam, że w tym standardzie (cenie) wycieczka była bardzo udana, dobrze zorganizowana z doskonałą pilotką i kierowcami.

podpis nieczytelny



Paryż i zamki nad Loarą, IX.2006



Wycieczka dobrze zorganizowana, pilotka sympatyczna i dobrze przygotowana, ogólnie było super, kierowcy też super !!!

D. Damek, Witkowice



Odlotowy Paryż, IX.2006



Bardzo dobrze zorganizowana, spełniła nasze oczekiwania.

G. Procka, Kraków



Odlotowy Paryż, IX.2006



Jestem bardzo zadowolona z ceny i programu wycieczki. Pani pilot jest osobą b. kompetentną w swoim zawodzie i pomocna w potrzebie.

JM



Odlotowy Paryż, IX.2006



THE BEST !

B. Małaczyński, Kolbuszowa



Odlotowy Paryż, IX.2006



Godna polecenia, dobra organizacja czasu podczas pobytu, bardzo sympatycznie.

E. Cebula, Kraków



Odlotowy Rzym, IX.2006



Program wycieczki bardzo ciekawy. Panie przewodniczki posiadają dużą wiedzę i w doskonały sposób ją przekazują.

J. Dzido



Odlotowy Rzym, IX.2006



interesujący program wycieczki, profesjonalna obsługa pilotów.

M. Kawka, Zamość



Odlotowy Rzym, IX.2006



Organizacja i wiedza pilotów na bardzo wysokim poziomie.

podpis nieczytelny



Odlotowy Rzym, IX.2006



Program wycieczki bardzo ciekawy, pilotki przekazują swoją wiedzę wyczerpująco, są bardzo miłe.

podpis nieczytelny



Uroki Szwajcarii, VIII.2006



Ciekawie zaplanowane miejscowości - dają obraz karaju, jego piękno, ukształtowanie geograficzne, dobrobyt. Zadowalająca, świetna organizacja.

M. Rzegocka-Piela, Kraków



Uroki Szwajcarii, VIII.2006



Dobre przygotowanie oragnizacyjne; hotele - miła obsługa; kierowcy, pilot - profesjonalne biuro.

podpis nieczytelny



Paryż i zamki nad Loarą, VIII.2006



Wycieczka zorganizowana perfekcyjnie, wspaniała opieka pilota. Poznaliśmy klimat Paryża w różnych jego odcieniach. Wspaniałe spotkanie ze sztuką i dziełami Cezanne.a i Renoira itd..

R. Maćkowiak, Lipnica



Paryż i zamki nad Loarą, VIII.2006



Cudowna podróż, bogaty program - nie sądziłam, że można zobaczyć aż tyle w ciągu kilku dni. Bardzo dobra organizacja.

K. Osińska, Jasło



Paryż i zamki nad Loarą, VIII.2006



Ciekawa wycieczka, bardzo miła obsługa pilota, "Paryż w pigułce" - przybliżenie historii i kultury Francji. P.S. Pomyślcie o włączeniu Disneylandu do programu wycieczki.

A. Biesiadecka, Kolbuszowa



Uroki Szwajcarii, VIII.2006



Wycieczka b. ciekawa; program bogaty - w całości zrealizowany; pilot znający miejsca, które pokazuje z entuzjazmem, prowadzi, pokazuje, opowiada.

L. Merta, Kraków



Uroki Szwajcarii, VIII.2006



Jestem pierwszy raz z tego biura i nie żałuję, że to biuro wybrałam. Wycieczka mi się bardzo podobała i na pewno jeszcze parę razy pojadę z tego biura i z tym pilotem.

M. Putanowicz, Kraków



Uroki Szwajcarii, VIII.2006



Wycieczka bardzo mi się podobała, ponieważ w krótkim czasie dużo można było zobaczyć. Z tym biurem podróży jestem drugi raz i na pewno nie ostatni ! Oczywiście po raz drugi byłam z tym samym pilotem.

J. Putanowicz, Kraków



Uroki Szwajcarii, VIII.2006



Wycieczka udana, prowadzona profesjonalnie, Życzymy trzymać tak dalej !

L. Marchwicki, Zabrze



Odlotowy Rzym, VIII.2006



było super. Zwiedziliśmy dużo ciekawych zabytków w Rzymie. Biuro - ocena pozytywna.

podpis nieczytelny



Odlotowy Rzym, VIII.2006



Jesteśmy zauroczeni pilotką, wiedza i niesamowita pogoda ducha, wspaniała opieka, uczynność.

podpis nieczytelny



Paryż i zamki nad Loarą, VIII.2006



Program wycieczki był zrealizowany w sposób rzetelny, perfekcyjny, zgodnie z naszymi oczekiwaniami, za sprawą doskonałego pilota.

B.A. Walachowscy, Chorzów



Paryż i zamki nad Loarą, VIII.2006



Wycieczka wspaniała – rzeczywistość przeplatała się z przeszłością. Paryż tajemniczy i inspirujący. Mogliśmy się o tym przekonać zwiedzając najciekawsze jego miejsca.

Ewelina Stasik, Lipnica Mała



Paryż i zamki nad Loarą, VIII.2006



świetna organizacja, miła atmosfera, rewalacją są noclegi tranzytowe, których większość biur nie oferuje.

Joanna Graca, Tarnów



Paryż i zamki nad Loarą, VIII.2006



Dobra organizacja, komfort, atrakcyjne punkty, biuro O.K.

KK



Paryż i zamki nad Loarą, VIII.2006



Ciekawa i dobrze zorganizowana wycieczka, dająca poznać wiele w krótkim czasie.

Benedykt



Krajobrazy Chorwacji, VII.2006



Dobrze jest w domu
Dobrze w Krakowie,
Super w Chorwacji każdy to powie.

Przeczytaj wiersz



Skarby Italii, VIII.2006



Witamy serdecznie!
W dniach 19-26.08 miałyśmy przyjemność uczestniczyć w wycieczce Skarby Italii. Z usług Państwa biura korzystałyśmy po raz pierwszy. Piszemy, aby wyrazić słowa uznania, gdyż wycieczka w pełni spełniła nasze oczekiwania. Impreza naprawdę godna polecenia. Po pierwsze fantastyczny zespół - pilot Pani Ewa oraz panowie kierowcy. Dzięki ich profesjonalizmowi i zaangażowaniu bogaty program wycieczki został nie tylko w całości zrealizowany, ale co więcej - wyszedł poza przewidziane plany. Wiedza, sposób przekazu informacji i podejście do uczestników pani Ewy zaimponowały nie tylko nam, ale całej grupie. Każda minuta wycieczki była wykorzystana, tak aby nie marnować cennego czasu. Dzięki temu możliwym stało się zwiedzenie wielu fascynujących miejsc w tak krótkim czasie. Serdeczne podziękowania dla całego zespołu! Ponadto pragniemy skierować słowa uznania ku przewodniczkom lokalnym, które odkrywały przed nami przepiękne oblicze Rawenny, Watykanu i Florencji. Wycieczka dostarczyła nam mnóstwa wrażeń i pozostawiła cudowne wspomnienia. Niewątpliwie wszystko to skłoni nas do skorzystania z oferty SOL-TOURS w przyszłości.

Pozdrawiamy,
Agnieszka i Ilona Bator, Gliwice



Budapeszt, VIII.2006



Ciekawy program wycieczki, sprawna organizacja i fachowa wiedza pilota wycieczki.

Stanisława



Budapeszt, VIII.2006



Wycieczka była bardzo kształcąca i atrakcyjna. Biuro jest bardzo dobrze zorganizowane.

podpis nieczytelny



Beneluks-Londyn, V.2006



Serdecznie Dziękujemy Pani Tamarze Wysłockiej-Bobko z Biura Podróży SOL-TOURS za wspaniałe, profesjonalne zorganizowanie wycieczki...
Gimnazjum nr 1, Kraków



Odlotowy Rzym, VII.2006



Jesteśmy zadowoleni z usług Sol-Toursu i będziemy nadal korzystać. Przewodnik wycieczki bardzo dobry.

Teresa Wierzba, Żarki



Odlotowy Rzym, VII.2006



Dobra organizacja i opieka pilota.

podpis nieczytelny



Odlotowy Rzym, VII.2006



Pani Pilot była wspaniała i wyrozumiała.

P. Partyka, Warszawa



Złota Praga, V.2006



Wycieczka perfekcyjnie przygotowana i zrealizowana. Czas nie był niepotrzebnie marnowany. Przewodnik zabawny, zarysował doskonale szkic historyczny oglądanych zabytków.

Magdalena Mazur, Kolbuszowa



Odlotowy Londyn, VI.2006



Wycieczka wypadła znakomicie, wszystko było dobrze zorganizowane. Ciekawy program, doświadczony pilot. Wycieczka godna polecenia. było OK.


PP Śliwa, Mysłowice



Odlotowy Londyn, VI.2006



Wycieczka niezwykle udana i godna polecenia. Organizator wycieczki solidny.

E. Cebula, Kraków



Odlotowy Londyn, VI.2006



Odlotowy Londyn wart swojej nazwy i tego co po nim oczekujemy.


podpis nieczytelny



Austria, VI.2006



Wycieczka zorganizowana dobrze. Program urozmaicony.

podpis nieczytelny



Austria, VI.2006



Pozytywnie, otwartość biura na potrzeby klienta - kopalnia żelaza - cudowne przeżycie. odpowiednie ilości czasu wolnego i zorganizowanego. Polecam wszystkim - wycieczka bardzo interesująca.

podpis nieczytelny



Złota Praga, V.2006



Wycieczka zorganizowana na bardzo dobrym poziomie. Biuro posiada szeroką i dobrą ofertę wycieczek objazdowych.

podpis nieczytelny



Złota Praga, V.2006



Wycieczka b. udana. Praga przepiękna. Pilot bardzo serdeczny i profesjonalny.

D. Wójcik



Odlotowy Londyn, VI.2006



Dobrze zorganizowana. Jestem z wycieczki b. zadowolona.

G.P. Węgrzce



Odlotowy Rzym, IV.2006



Bardzo dobrze zorganizowana wycieczka, wspaniała opieka p. pilota, maximum przekazywanych informacji. Jestem pod wrażeniem tej wycieczki i więcej takich pilotów z taką wiedzę, ogranizację i opiekę.
Dziękujemy.


Kraków



Złota Praga, V.2006



Program całkowicie zrealizowany, pilot solidnie przygotowany, wycieczka po Pradze zostawiła miłe wrażenie.

podpis nieczytelny



Odlotowy Paryż, V.2006



Wycieczka bardzo udana, świetny przewodnik, jestem bardzo zadowolony, dobra organizacja.

D. Ziemiński, Dębica



Odlotowy Paryż, V.2006



Aktywny tryb spędzania czasu, możliwość zobaczenia wielu obiektów atrakcyjnych dla turystów. Pilot brał pod uwagę sugestie grupy.

M. Knapczyk, Sosnowiec



Złota Praga V.2006



Wspomnienia z wycieczki będą niezapomniane! Najlepsza wycieczka w jakiej uczestniczyłam, a było ich sporo.

Joanna Kawalec



Odlotowy Rzym, IV.2006



Bardzo solidne, Dziękuję godne polecenia.

A. Gołaszewska, Warszawa



Paryż i zamki w Dolinie Loary, V.2006



Bardzo przyjemne, taktowne, eleganckie prowadzenie wycieczki przez przewodnika, kierowcy również przyjemni, wyrozumiali, uczynni.

Irena Krasowska, Starachowice



Paryż i zamki w Dolinie Loary, V.2006



Wycieczka bardzo dobra, praca pilota, organizacja na wysokim pozimie.

Marian Rutka



Odlotowy Rzym, IV.2006



Naprawdę super! podziękowania dla wspaniałego pilota !!

D. F.



Odlotowy Rzym, IV.2006



Wycieczka w pełni spełniła moje oczekiwania. Operatywny pilot ukazał nam Rzym i jego piękno. Muszę tu wrócić !!

Monika Dyras, Kraków



Kraje Beneluksu, V.2006



Bardzo interesujący program, sprawna organizacja, optymalny koszt, przejazd sprawny i bezpieczny.

Ryszard Michalski, Warszawa



Kraje Beneluksu, V.2006



Program, hotel i wyżywienie b.dobre. Kierowcy i pilot na 6. Tylko pogoda popsuła szyki.

podpis nieczytelny



Kraje Beneluksu, V.2006



Bogaty program, świetnie, sumiennie, ciekawie realizowany przez pilota - bravo ! Dobry pomysł z 1 noclegiem w hotelu przed zwiedzaniem.

Grażyna



Skarby Italii, V.2006



Podobało mi się bardzo, jestem zachwycona zabytkami.

podpis nieczytelny



Skarby Italii, V.2006



Wycieczka bardzo udana, oczywiście dzięki dobrej pracy biura.

Teresa Korczowska-Płatek, Kraków



Kraje Beneluksu, V.2006



Biuro działa profesjonalnie. Program ciekawy, zrealizowany w całości. Pilot o wysokiej kulturze osobistej.

B. Zębalska



Kraje Beneluksu, V.2006



Biuro solidne, wycieczka udana, moc wrażeń, zwiedziliśmy kawałek świata. Podobało mi się, że po przejechaniu trasy do Niemiec było zakwaterowanie w hotelu na nocleg, gdzie można było odpocząć i rozpocząć realizację bogatego programu. Inne biura tego nie miały - nocleg był w autobusie - rozmawiałam z uczestnikami wycieczki innego biura i wymieniliśmy opinie. Reklamowałam już Państwa biuro podróży i nadal będę namawiał znajomych do skorzystania z Waszych ofert. Brawa dla pilota i świetnych kierowców. Brawa również za zamówienie "szwedzkiego stołu".
Dziękuję.

Irena Rybnik



Kraje Beneluksu, V.2006



Realizacja programu bez zastrzeżeń. Dokonałam dobrego wyboru. Duże brawa dla pilota wycieczki.

Halina Peplińska, Wejherowo



Odlotowy Paryż, III.2006



Rewelacyjna wycieczka dla wytrwałych.


W. Maciej



Odlotowy Paryż, III.2006



B. dobra opieka pilota, dobrze wykorzystany czas, dużo zwiedzonych miejsc. Oczekiwania zostały spełnione.

Anita i Jerzy Turek, Rzeszów



Odlotowy Rzym, IV.2006



Program wycieczki został zrealizowany zgodnie z planem. Pilot operatywny i miły.


Małgorzata Dyras



Odlotowy Rzym, III.2006



Wycieczka była bardzo przyjemna, biuro zapewniło odpowiednie warunki.


K. Stradomski



Odlotowy Paryż, III.2006



Program wycieczki był bardzo dobrze wybrany.


P. Sieczkowski, Skarżysko-Kam.



Odlotowy Paryż, III.2006



Jestem zadowolony z wycieczki.
Dziękuję.

K. Letkowski, Częstochowa



Odlotowy Rzym, III.2006



Uważam, że wycieczka była bardzo udana, wspaniały przewodnik umilał zwiedzanie
i podawał rzetelne informacje


Zuber, Lublin



Odlotowy Rzym, III.2006



Bardzo mi się Podobało i zdziwiłem się, że udało nam się wszystko zwiedzić.
Bardzo podobały mi się żarty Pana pilota.


P. Sobczuk



Odlotowy Londyn, III.2006



Wycieczka udana, organizacja bez zarzutów, przewodnik kompetentny.

E. Kanios, Sosnowiec



Odlotowy Rzym, V.2006



Wycieczka była OK. Rzym też OK. - trzeba to powtórzyć w zwolnionym tempie.

Kraków



Odlotowy Rzym, III.2006



Wycieczka podobała mi się. Zwiedziłam ciekawe miejsca i dowiedziałam się wielu interesujących rzeczy o "Wiecznym mieście".


M. Chołubek



Odlotowy Rzym, III.2006



Wycieczka bardzo mi się podobała. W bardzo krótkim czasie zdążyłam zobaczyć wiele godnych uwagi miejsc, zabytków.


podpis nieczytelny



Odlotowy Rzym, III.2006



Wycieczka była ciekawa i pouczająca.


M. Chołubek



Austria - Fusch/Zell am See, II.2006



Wyjazd sympatyczny gospodarze spokojni i nie konfliktowi. W sumie z czystym sumieniem mogł polecic ten dom . Pozdrawiam.
Ps. jesli chodzi o ten pokoj z trzema łozkami to jest to duzy pokoj a nie
wneka znajdujaca sie za kuchnia co jest bardzo dobre dla dzieci bo nie
słychac ich hałasu haha


S. Warszawski, Gdańsk



Włochy - Capmitello, II.2006



Dziękuję ZA WASZĄ TROSKĘ I PAMIĘĆ.
Jesteśmy W PEŁNI ZADOWOLENI Z CAŁEGO POBYTU:
APARTAMENT PRZESTRONNY,CZYSTY, NOWY, WYPOSAŻONY W POTRZEBNE URZĄDZENIA,W CENTRUM MIASTA,CICHO,SPOKOJNIE-150M OD GŁÓWNEJ DROGI,WŁAŚCICIELKA BARDZO MIŁA I KONKRETNA. BIERZE Z GÓRY ZA SPRZĄTANIE 25 EURO.
MIEJSCOWOŚĆ CICHA ODDALONA OD CANAZEI 4 KM ( KURORT ! ), DO KOLEJKI GŁÓWNEJ (126 OSÓB) 500M
POLECAM WSZYSTKIM NARCIARZOM, 2 LATA TEMU TEN REGION ZOSTAŁ UZNANY ZA NAJLEPSZY NA ŚWIECIE DLA NARCIARZY!!!!
SKI-BUS JEŹDZI W OBRĘBIE 12 REGIONÓW ZA DARMO!! JECHAŁEM DO SAN PELLEGRINO OK 35KM 3 SKI-BUSAMI.
POZDRAWIAM I MAM NADZIEJĘ ŻE MOJA OPINIA NIE WPŁYNIE NEGATYWNIE NA MOJĄ NASTĘPNĄ REZERWACJĘ W TYM REGIONIE.
P.S. WŁAŚCIWIE TO MÓWIŁEM ŻONIE ŻE POWINNIŚMY WAM DOSŁAĆ PIENIĄDZE ZA TAKIE WCZASY.
P.S.2 JUTRO JADĘ DO ZELLERTAL W AUSTRI BĘDZIEMY MIELI PORÓWNANIE ( ALE JESTEM PEWIEN ŻE TAK PIĘKNIE NIE BĘDZIE - OKOLICE )
POZDRAWIAM!!


M. Balcerak



Austria, Kaprun, I.2006



Jesteśmy bardzo zadowoleni z warunków,miejsce zakwaterowania bardzo dobre (nowy obiekt ) czysto ciepło i o to nam chodziło polecam z powyższych względów jak i niskiej ceny odległość do lodowca ok 2 km do Zell am Sea ok 3 km.
Dziekujemy i POZDRAWIAMY !


PP. Grzybowscy, Dzierzgoń, Warszawa, Lublin



Austria, Zell am See, I.2006



Dziękujemy, było b. dobrze, warunki takie jakie oczekiwaliśmy.
pozdrawiam.


M. Stafa, Zawadzkie



Odlotowy Rzym, X.2005



Wycieczka jak na 3 dni bardzo udana, pilot super. Biuro załatwiło wszystko na 5.

Mirosław i Jadwiga Górniccy, Czeladź



Praga, V.2005



Powodzenia, z taką firmą same sukcesy. Standard programu wycieczki na bardzo wysokim poziomie, po prostu nic dodać nic ująć !!!

A. Kopaniecka, Kędzierzyn-Koźle



Odlotowy Rzym, X.2005



Biuro w pełni wywiązało się z programu, bardzo udany wyjazd, na Szczególne uznanie zasługuje pilot.

R. Musioł, Kraków



Odlotowy Rzym, X.2005



Dobra oragnizacja, pilot super!

P.Biel, Kraków



Skarby Italii, IX.2005



Wspaniała wycieczka, miła atmosfera. Pod każdym względem same pochwały.

Kostórkiewicz, Kraków



Odlotowy Paryż, XI.2005



Miły pilot - Pani Alina bardzo profejsonalna. Korzystanie z metra podczas pobytu to duży plus.

podpis nieczytelny



Odlotowy Paryż, XI.2005



Bogaty program wycieczki. Dobrze i ciekawie zorganizowana. Bardzo dobrze prowadzona wycieczka przez pilota. Dobra lokalizacja hotelu.

podpis nieczytelny



Skarby Italii, IX.2005



Wycieczka super, opieka biura i pilota bardzo dobra i troskliwa.

J. Kożuch, Brzesko



Odlotowy Rzym, X.2005



Pilot extra !!! organizacja b. dobra.

bez podpisu



Zapach Toskanii, IX.2005



Ogromne tempo, ale za to dużo się widziało. Świetni kierowcy. Obiektywnie: przydałby się jeszcze 1 dzień. Wycieczka na 6.

bez podpisu



Zapach Toskanii, IX.2005



Dobrze przygotowany program, dobra realizacja.

podpis nieczytelny



Odlotowy Rzym, X.2005



Bardzo udany wyjazd - szczególnie dzięki pilotowi.

J. Stronczak, Kraków



Odlotowy Rzym, X.2005



Wycieczka bardzo udana ponieważ zobaczyłam wiele zabytków w krótkim czasie.

J. Junak, Węgrzce



Skarby Italii, IX.2005



Bardzo wysoko oceniamy pilota. Ocena wycieczki na 6.

F. Misięg, Inowrocław



Praga, V.2005



Bardzo wysoki poziom pilota. Wycieczka na 6.

A. Rogowski, Kraków



Zapach Toskanii, IX.2005



Poza wycieczkę na Elbę (zbyt długa podróż) wszystko było super.

bez podpisu



Zapach Toskanii, IX.2005



Toskania cudowna!

podpis nieczytelny



Skarby Italii, IX.2005



Choć program wycieczki był b. napięty i dosć wyczerpujący to bardzo mi się Podobało. Z pewnością wybiorę się do Włoch jeszcze nie raz.

K. Potyńska, Warszawa



Skarby Italii, IX.2005



Program wycieczki bardzo bogaty, bardzo duża wiedza pilota, bardzo miła atmosfera.

Cyganek, Tarnów



Skarby Italii, IX.2005



Biuro oceniam jako solidne, trasa b. ciekawa, praca pilota dostosowująca program do pogody i możliwosci uczestników - OK.

podpis nieczytelny, Rzeszów



Skarby Italii, IX.2005



Wspaniała wycieczka, miła atmosfera. Pod każdym względem same pochwały.

Kostórkiewicz, Kraków



Skarby Italii, IX.2005



Wycieczka super, opieka biura i pilota bardzo dobra i troskliwa.

J. Kożuch, Brzesko



Skarby Italii, IX.2005



świetna organizacja, fantastyczna atmosfera, profesjonalizm pilota i kierowców.

M. Maruszewska-H., Kraków



Skarby Italii, IX.2005



Wyjazd był bardzo interesujący, ciekawy i pozostawi w naszej pamięci wiele wspomnień.

P. Haytek, Kraków



Skarby Italii, IX.2005



Program obfity, ale w pełni satysfakcjonujący. Jesteśmy bardzo zadolwoleni.

H. Draba, Klucze



Skarby Italii, IX.2005



Pełen profesjonalizm. Bardzo udana wycieczka, miła atmosfera i niska cena.

bez podpisu



Skarby Italii, IX.2005



Wycieczka bardzo ciekawa, dobrze zorganizowana.

Stanisława i Jan Siwiec, Kolbuszowa



Skarby Italii, IX.2005



Wycieczka wspaniała.

M. Nowak, Wrocław



Skarby Italii, IX.2005



Reasumując, wyjazd można zaliczyć do udanych. Dobra organizacja.

M. Siudek, Warszawa



Praga, V.2005



Biuro solidne. Najlepsze na terenie Krakowa.

M. Szymuś, Kraków



Praga, V.2005



Pilot mógłby mniej wiedzieć ! Zasób informacji kolosalny - nieprzyswajalny w upalny dzień :)

D. Rogowska, Kraków



Odlotowy Rzym, X.2005



Nie myślałem, że w tak krótkim czasie można tak dużo zobaczyć. Pilot świetny, operatywny, opanowany, dowpcipny.

K. Mysłajer, Kraków



Praga, V.2005



The guide was excellent and I met many new friends from different cultures. Best vacation.

B. Tague, USA



Praga, V.2005



Nie mam uwag, wycieczka była bardzo udana, wiedza pilota imponująca.

M. Gorączko, Kraków



Paryż i zamki V.2005



Jestem zadowolona. Dziękuję !

podpis nieczytelny



Skarby Italii VIII.2005



Kierowcy mili i uprzejmi, dobrze prowadzą. Wycieczka na 5.

brak podpisu



Skarby Italii VIII.2005



Dziękujemy za bardzo piękną wycieczkę. Szczególne słowa uznania należą się
pilotowi, panu Januszowi. Gdyby nie jego wiedza i sposób w jaki ją
przekazuje wycieczka straciłaby wiele. Do tego dochodzi jeszcze takt i
szacunek dla wszystkich uczestników imprezy. Plan podróży i organizacja też
były dobre, a hotele całkiem, całkiem. Ogólnie - na piątkę !

Adriana, Joanna i Wacław Ziębowie, Rzeszów



Paryż i zamki V.2005



Dwie bardzo uciążliwe "Panie", ale poza tym super.

podpis nieczytelny



Paryż i zamki V.2005



Właśnie takich pilotów powinny zatrudniać biura !

podpis nieczytelny

Polecamy wycieczki

Biuro Podróży SOL-TOURS, 31-012 Kraków ul. św. Marka 11a, tel. 12-425-47-20, 12-425-47-21, fax. 12-429-59-71

telefony alarmowe: 728 877 955, 668 006 576; mail: info@sol-tours.pl | Bank PEKAO S.A. nr konta 82 1240 4650 1111 0000 5148 9393